Reading Challenge

Reading Challenge 2016

 

 

Kjæreste Goodreads. Årets Reading Challenge er offisielt fullført. Aldri har jeg lest så mange bøker på så kort tid. Ikke at det nødvendigvis er så himla mange, jeg har venner som leser tre ganger så mange på denne tiden, men for meg- en newbie i bokverdenen- er dette ganske stort. Ikke minst fordi jeg har et halvt år i igjen og kan i prinsippet doble tallet før 2016 er omme.

Jeg er så glad jeg oppdaget Goodreads. Det er jo så himla motiverende, både fordi jeg kan se hvilke bøker andre leser og fordi jeg kan delta på Reading Challenge. I tillegg er jeg så fryktelig glad for Storytel-appen som lar meg høre bøker slik jeg hører musikk på Spotify. Jeg har ikke ro nok til å sette meg ned og bla i en bok, jeg må gjøre noe. Dermed er Storytel en genial liten sak jeg kan bære med meg i lomma hele dagen. Her forleden lå jeg strak ut på sofaen i mange, mange timer og løste Sudoku mens jeg hørte «En Liste for Livet» av Lori Nelson Spielman. Vaksing og rydding er heller ikke så verst med en god bok på øret.

Jeg har lest 12 bøker så langt i år. Her er de:

Reading ChallengeEn Liste for Livet – Lori Nelson Spielman

★★★★☆

Når moren til Brett dør legger hun igjen en gammel bucket-list som Brett lagde da hun var liten. Denne må hun fullføre for å få tilgang på arven sin.

.

Reading ChallengeBarna fra Toget – Christina Baker Kline

★★★★☆

Molly er 17 år og har bodd i tolv forskjellige fosterhjem. Hun møter 91 år gamle Vivian som tar henne inn i varmen. Samtidig følger vi en uhyre fin parallellhistorie. Hvordan møtes endene?

..

Reading ChallengeWildflower Hil – Kimberley Freeman

★★★★☆

Om Emma, en ballerina fra London som reiser til Australia og møter bestemoren, Beatties historie.  Om å risikere, miste og starte på nytt. Om savn, sorg og kjærligheten.

 

 

HReading Challengearry Potter and the Sorcerer’s Stone – J.K. Rowling

 

★★★★★

Trenger ingen forklaring. J.K. Rowling er verdens største forfatter og ferdig med det.

.

TReading Challengehe Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon

★★★★☆

En vakker og trist historie om Christoffer, en femten åring med autisme. Han finner naboens hund spiddet til døde med en høygaffel og bestemmer seg for å løse mysteriet.

 

.

Reading ChallengeDukkeføreren – Jostein Gaarder

★★★☆☆

Om språk og ensomhet. Jakops eneste venn er Pelle og Jakops eneste familie er den indoeuropeiske språkfamilien. En spennende reise gjennom det bisarre.

.

Reading ChallengeDoppler -Erlend Loe

★★★☆☆

Om det absurde. Om forbrukersamfunnet og Dopplers vei ut av det vellykkede. Høydaren av postmoderne litteratur.

.

Reading ChallengeMitt Bankande Hjarte – Alf Kjetil Walgermoe

★★★☆☆

En fin ungdomsroman om kjærlighet og et alt for stort hjerte.

.

Reading ChallengeSirile Gentlemen Søkes – Karin Brunk Holmqvist

★★☆☆☆

Alma og Margit bor på aldershjem. De legger inn en kontaktannonse i avisen for å lette på ensomheten. I mellomtiden snur de aldershjemmet på hodet.

.

Reading ChallengeHold Fast! – Samuel Massie

★★★★★

Massie er en ungdom som betyr trøbbel. Han flytter på folkehøyskole og livet hans endres betraktelig. Gutten som holdt på å forsvinne i hasjens verden ble fanget av havet og seilte tilbake til livet- det gode livet.

 

.

Reading ChallengeSkynd deg å elske – Laila Lanes

★★★☆☆

Om kjærlighet og demens sykdom. En vakker bok.

 

.

Reading ChallengeDet som er mitt – Anne Holt

★★☆☆☆

Emilie på ni år forsvinner. Inger Johanne Vik må løse mysteriet.

 

Hvordan ligger du an med din Reading Challenge? Hva er den beste boken du har lest så langt i år? (Trenger tips)

Pin It
 • Åå, du er flink!! Jeg skulle ønske jeg fikk lest så mange bøker selv. Jeg husker jeg hadde et år hvor jeg satte meg som mål om å lese 24 bøker på ett år, og klarte å lese 18 eller 19. Neste året satte jeg mål om å lese 12 bøker, men klarte ikke å nå målet (flaut). Men er ganske newbie der selv, så når jeg er ferdig med studiene til neste år, DA skal jeg klare å sette meg et skikkelig mål!

  • Det var først etter studiene jeg også klarte å lese noe særlig, så du har mye å se frem til 😀

  • Studier kan være en skikkelig ødelegger når det kommer til bøker. Veldig glad jeg er ferdig med mine 12 nå når jeg skal studere igjen til høsten.
   Neste år, Renate! Neste år! 😀

 • Gratulerer med å nå målet ditt! Det er gøy å nå egne mål 😀 I år har nok Elena Ferrantes bøker vært en favoritt hos meg. Kjærlighet i koleraens tid har også gjort stort inntrykk og jeg likte også godt Trekkoppfuglen av Haruki Murakami.

  • Ouh! Tusen takk for gode tips 😀

  • Tusen takk! 😀 Ja, veldig gøy! Ouh, bøkene til Elena Ferrantes har jeg hørt mye bra om! Tusen takk for tips 😀

 • Gratulerer! Å nå slike mål er alltid gøy ^^ Jeg har lest 73 bøker hittil, hadde et mål på 50, så det gikk veldig bra. Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin, The Color Purple av Alice Walker og Everything I never told you av Celeste Ng er bøker jeg kommer på i farta at jeg likte godt!

  • Hjelpes! 70 bøker a gitt!! Jammen er du flink! 😀
   Tusen takk for tips! 🙂

  • Takk! 😀 Ja, det er alltid gøy! Shit, 73 bøker er helt sinnsykt bra! Godt gjort! Og tusen takk for tips! Jeg skal sjekke dem ut! 😀