Studier

Ny sjanse, nye studier

Nytt semester i nye studier. Jeg sluker kaffe som aldri før. Angrer og gleder meg på en og samme tid. Håper og ber om at dette skal bli et godt studieår og at jeg snart skal finne min plass i verden. Prøver å tenke at jeg har klart dette før, og den gang et mye hardere studie. Jeg kan klare dette også. Jeg må bare ha nok kaffe.

Friheten er deilig. Jeg kan styre hverdagen selv, jeg kan slappe av mellom slagene og nyte at livet stort sett dreier seg om studier. Studier jeg faktisk interesserer meg for. Jeg har overskudd og klarer til en forandring å holde meg våken hele dagen. Nå må jeg finne frem de gode studievanene og sende skippertaksvanene tilbake dit de kom fra. Men så sitter jeg her da og prokastinerer som bare det.

Fadderuka er overstått og overlevd, uten særlig deltakelse fra min side, men så er jeg heller ei av den såpass sosiale typen. Heldigvis har jeg bodd her noen år og har tross alt klart å presse meg inn i en flokk, så uten menneskelig kontakt er jeg ikke. Det forbauser meg likevel hvor raskt enkelte får seg venner. Én fest og de prater som de har kjent hverandre i årevis. Sånn sett er fadderuken veldig positiv for de av oss som lever det sosiale liv. For oss ubekvemme er det kanskje greit å vente med den festen til våren når man har blitt litt varmere i trøya.

Fadderuke overstått, snart begynner ny jobb og hverdagen kommer i gang på ordentlig. Dette er bare en ventefase, en «før alvoret-fase». Jeg vet ikke om det er mest skummelt eller mest befriende. Kanskje mest begge deler. Det blir vanskelig å gå fra fulltidslønn til studentøkonomi. Kanskje må bilen selges. Hvor mye må og kan jeg jobbe? Stakkars lille bilen min står utenfor og blir knapt nok brukt. Men de gode roadtrips’ene er uvurderlige og jeg vil så nødig gi slipp på dem. Jeg busser både til jobb og studier, men jeg får ikke samme frihetsfølelse av å sitte inneklemt mellom mange svette mennesker inne på kollektiven. Jeg er et følelsesmenneske, ikke et fornuftbaset mennske. Dermed blir bilen stående til den bort. Så håper vi det aldri skjer.

Studier

 

Pin It
 • Lykke til med studiene! ^^ Er det studier som bygger på det du har studert tidligere, eller har du startet på noe helt nytt?

  • Tusen takk! 🙂
   Jeg har rett og slett startet helt på nytt. Blanke, friske ark 🙂

 • Therese

  Så spennende med nye studier, hva er det du skal studere? 🙂

  • Litt for spennende innimellom :’D
   Medievitenskap 🙂 Litt forskjellig fra sykepleien…

   • Therese

    Hørtes spennende ut – og det er jo positivt at det nesten er litt for spennende ;D Håper det fortsetter å være sånn utover studiene også!

 • noctem.nu

  Åh. Så spennanes. Og litt skummelt 😉 Kjenne igjen den følelsen. Ønske deg masse lykke te hvertfall <3

 • Karen Anna

  Så utrolig spennende! Masse lykke til <3 Kjenner godt på den samme følelsen. Jeg forstår heller ikke hvordan folk blir kjent med andre så utrolig lett og fort. Hos meg tar det lengre tid. Jeg prøver å delta på litt av det sosiale, men det blir fort slitsomt!

  • Tusen takk! 🙂
   Ja, det blir veldig fort slitsomt. Og det tar himla lang tid å bli kjent. Men, når man først har blitt kjent er det ofte folk man trives sammen med 🙂
   Håper du trives i denne flotte byen! 🙂

 • Masse lykke til, så spennende! Har lekt med tanken å gå tilbake til skolen igjen, men som du sier, å gå fra fulltidsjobb og lønn til studentbudsjett frister lite. Men, man finner jo alltid en løsning 😉

  • Tusen takk! 🙂 Det er superdigg å være student igjen. Endelig har jeg overskudd igjen! 🙂
   Jeg kan absolutt anbefale det, hvis du grubler på å bytte :):)